Εντυπωσιάζει η νέα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου! (vid & pics)

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ένα ακόμη κομβικό έργο της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πριν από μερικές εβδομάδες προς χρήση στους Δημότες.

Πρόκειται για την ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, ανέφερε:

«Άλλο ένα έργο πνοής ολοκληρώνεται και παραδίδεται προς χρήση στους δημότες. Η νέα Λεωφόρος Αρχεπισκόπου Μακαρίου που συνδέεται αισθητικά με την Λεωφόρο Πλαστήρα και τη Χανιόπορτα από την μια και με το παραλιακό μέτωπο από την άλλη, αλλάζει την όψη της περιοχής. Το έργο συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των Ενετικών Τειχών εντάσσεται στον σχεδιασμό μας ώστε το κέντρο του Ηρακλείου να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους, με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης».

Η διαμόρφωση του εν λόγω δημόσιου χώρου βασίστηκε στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού των υπαίθριων αστικών χώρων και έλαβε υπόψη της τα τοπικά χαρακτηριστικά περιβάλλοντος και τα κλιματικά δεδομένα της περιοχής με σκοπό την αισθητική και τη λειτουργική ανάπλαση του.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι εναρμονισμένα με αυτά που έχουν επιλεγεί σε άλλες περιοχές της παλιάς πόλης ώστε να διατηρηθεί το ενιαίο ύφος με τις υπόλοιπες διαμορφώσεις που υλοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της.

Η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου απέκτησε δύο μεγάλα πεζοδρόμια, οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης, διαχωριστική νησίδα για ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων και διαμορφώθηκε ένας κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση με την οδό Σκουλάδων.

Αφαιρέθηκε η τελική στρώση του υφιστάμενου φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος και αποκαταστάθηκε με ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και στη συνέχεια με αντιολισθηρή στρώση κοινής ασφάλτου.

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν με φωτιστικά LED άμεσου φωτισμού. Στη περιοχή της μελέτης φυτεύτηκε πλήθος νέων δέντρων και τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός.

 

Περισσότερες Ειδήσεις