Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ

Σημαντικές συναντήσεις σε υπουργεία στην Αθήνα είχε την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Σενετάκη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο κ. Βουρεξάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη και της έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΗ. Η κ. Χαραλαμπογιάννη τόνισε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει το θέμα σοβαρά προκειμένου να βρεθεί λύση.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, ο κ. Βουρεξάκης είχε συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συζητήθηκαν τα έργα που σκοπεύει να προτείνει η ΔΕΥΑΗ για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης:

  • Το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων άντλησης και επεξεργασίας λυμάτων – επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων με αξιοποίηση ΑΠΕ» και
  • Το έργο «Κέντρο Επεξεργασίας Ιλίων Ε.Ε.Λ. ΠΕ Ηρακλείου», το οποίο θα προταθεί από τον ΕΣΔΑΚ σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΗ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη , στο οποίο έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας για την επαναδημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στην περιοχή της Ηλιούπολης», αφού ο εργολάβος που το ανέλαβε αρχικά έχει κηρυχθεί έκπτωτος.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Περισσότερες Ειδήσεις