Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

«Ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο κοντά στον πολίτη, οι Δήμοι πρέπει να αφουγκραστούν τις πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά από την αύξηση του ενεργειακού κόστους»

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα με θέμα την ενεργειακή μετάβαση της χώρας συμμετείχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ενεργειακό κόστος, τις επιπτώσεις στη λειτουργία των Δήμων αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Σέ γκος συμμετείχε και στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Ειδική αναφορά έγινε για την ενεργειακή διάσταση του πολέμου στην Ουκρανία και στην εκτόξευση του κόστους ενέργειας.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία όχι μόνο επέφερε τρομερά δεινά στους ανθρώπους στην Ουκρανία, αλλά κατέστησε σαφές σε όλους την προβληματική εξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα το ενεργειακό κόστος. Ο διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών για την Ενεργειακή Μετάβαση είναι απαραίτητο στοιχείο για την από κοινού ανάπτυξη στρατηγικών προς όφελος της κοινωνίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ενώ έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο κοντά στον πολίτη, οι Δήμοι πρέπει να αφουγκραστούν τις πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση πρέπει να έχει ως κύριο άξονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδηγό για μια δίκαιη και κοινωνική ενεργειακή μετάβαση. Το θέμα της στήριξης των ασθενέστερων νοικοκυριών πρέπει να αντιμετωπιστεί παράλληλα με τον στόχο της ενεργειακής μετάβασης. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να προστατεύσουμε αυτό το όραμα και παράλληλα τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας», σημείωσε ο κ. Σέγκος.

 

Περισσότερες Ειδήσεις