Δεν «εγκαταλείπει» την Κρήτη η αφρικανική σκόνη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Οι υψηλές για την εποχή τιμές του υδραργύρου, η μεγάλη συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι Νοτιάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα στην Κρήτη.

Ειδικότερα, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο (κυρίως στην Β. Κρήτη) και θα κυμανθεί μεταξύ των 11 και 26 βαθμών.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε προειδοποίηση επισημαίνοντας ότι σήμερα θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη.

Για το λόγο αυτό καλεί τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζομένων πλοίων και μικρών σκαφών της περιοχής να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Τα ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρονικό διάστημα των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης καλούνται να είναι σε ετοιμότητα τα ρυμουλκά ναυαγοσωστικά και εθελοντικές ομάδες για την παροχή συνδρομής σε περίπτωση που χρειαστεί.

Και τέλος το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε περίπτωση που χρειαστεί.

 

Περισσότερες Ειδήσεις