Realtors Kreta
Realtors Kreta

Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση συνεχίζονται οι εορτασμοί στο Ηράκλειο (pics)

Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο Ηρακλείου συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Γιώργος Λογιάδης και ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Πρυτανικές Αρχές, φορείς, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστράτων, Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου κ.α.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ.  Μιχάλης Αρβανιτάκης, Διευθυντής του 35ου  Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821:

«Ο αγώνας των Ελλήνων το 1821 για την Ελευθερία παραμένει διαχρονικά επίκαιρος. Μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Μας δείχνει το δρόμο για να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες με ενότητα και αισιοδοξία.

Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά την 25η Μαρτίου, ως την επέτειο εκείνη που συμβολίζει τον αγώνα του Ελληνισμού για μια πατρίδα ελεύθερη, για τη δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό.

Η Επανάσταση του 1821 είναι πηγή έμπνευσης για το μέλλον, δικαιώνει τις θυσίες του λαού μας και δημιουργεί μια προοπτική αναστοχασμού για τις επόμενες γενιές».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις