Τέλος οι τηγανιτές πατάτες στις ταβέρνες; Μεγάλο το πλήγμα λόγω ακρίβειας – Τι εξετάζουν οι εστιάτορες

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα είναι ο χώρος της εστίασης στη Χαλκιδική, καθώς η τιμή του ηλιέλαιου έχει φτάσει στα ύψη. Μάλιστα, πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που σκέφτονται να… αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού.

Ένα από τα πιο λυπηρά που θα προκύψουν από μία τέτοια κίνηση είναι η πιθανή αφαίρεση της… τηγανιτής πατάτας, καθώς ιδιοκτήτες ταβερνών, εστιατορίων ή ταχυφαγείων σκέφτονται ακόμη και να τις «κόψουν» από το μενού επειδή, όπως λένε, οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την ίδια «τύχη» θα έχουν επομένως και τα καλαμαράκια ή τα τηγανιτά κολοκυθάκια και γενικά ό,τι τηγανίζεται με ηλιέλαιο.

Μάλιστα, υπάρχουν ήδη αρκετοί καταστηματάρχες που ζητούν ηλιέλαιο από άλλους συναδέλφους τους ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν την 25η Μαρτίου που αναμένεται αυξημένη κίνηση στην εστίαση.

«Δύο χρόνια με πανδημία, ήρθε ο πόλεμος να μας αποτελειώσει. Το ηλιέλαιο, που το 70% παραγωγής είναι από Ουκρανία, έχει φτάσει στα ύψη. Αγοράζαμε με 13-13,50 ευρώ και τώρα φτάσαμε 32,50 και δεν υπάρχει στην αγορά. Αρκετοί συνάδελφοι θέλουν από τον κατάλογο να βγάλουν ό,τι έχει σχέση με τηγανιτό (…). Υπάρχει μεγάλη έλλειψη» λέει στο ίδιο μέσο ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τον επιχειρηματία υπάρχουν φόβοι για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ενώ όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πλέον οι προμηθευτές δίνουν το 1/3 του ηλιέλαιου, σε σχέση με πριν.

Περισσότερες Ειδήσεις