Πρόστιμο – ρεκόρ 647.000 ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, καθώς πωλούσε σε μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους από το επιτρεπόμενο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόστιμο επιβλήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ επιβληθεί στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Έως και σήμερα 24 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις των διατάξεων περί αισχοκέρδειας σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Υπεραγορές Τροφίμων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου οπωρολαχανικών και νωπών-κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και στις διατάξεις για υπέρβαση της ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 σε Διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται συνολικά σε 1.376.992,43 €.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την «καμπάνα» των 647.000 ευρώ:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επέβαλε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης»

Περισσότερες Ειδήσεις