Realtors Kreta
Realtors Kreta

Η Ουκρανική κοινότητα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους (pics)

Η Ουκρανική κοινότητα του Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης από την πρώτη στιγμή της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα τους εξέφρασε την αντίθεσή της με διαδηλώσεις σε όλο το νησί και τώρα στέκεται στο πλευρό των συμπατριωτών τους συγκεντρώνοντας τρόφιμα.

Ήδη στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα και η Ουκρανοί που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη σπεύδουν να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε τρόφιμα και φάρμακα. Η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια όσα τροφιμα και φάρμακα συγκεβτρωθούν θα προωθηθούν στην Ουκρανική Πρεσβεία στην Αθήνα και από εκεί θα μεταφερθούν και θα διανεμηθούν.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας από τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου 

 Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας στέκονται οι Δήμοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, οι οποίοι συγκεντρώνουν και αυτοί ανθρωπιστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

-Είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου : μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά,  επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες.

-Θερμικά εσώρουχα

-Κουβέρτες ,παπλώματα

-Προϊόντα μεγάλης διαρκείας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, γάλα

Θα παραλαμβάνονται μόνο πακεταρισμένα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να φέρουν ετικέτα με το περιεχόμενο τους.

Η συγκέντρωση των προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου ολοκληρώνεται σήμερα  στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στο Λιμάνι, ενώ στο Δήμο Μαλεβιζίου θα συνεχίσει μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στο χώρο του ΚΑΠΗ Γαζίου στη πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη, από τις 09.00 έως τις 13.00.

Συγκεκριμένα θα συγκεντρώνονται αυστηρά: είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, δημητριακά, γάλα, ελαιόλαδο) καθώς και κλινοσκεπάσματα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις