Σολτς και Μακρόν αξίωσαν από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αξίωσαν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Αττάλεια: “Καμία πρόοδος για μια εκεχειρία”, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσερνομπίλ, σύμφωνα με τη Μόσχα

Ουκρανία: Οι ζημιές του πολέμου ξεπερνούν τα 100 δισεκ. δολάρια μέχρι στιγμής, δηλώνει οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Οι δύο δυτικοί ηγέτες δήλωσαν επίσης στον Ρώσο πρόεδρο σήμερα ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από “διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

“Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία”, δήλωσε η πηγή αυτή της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά την συνομιλία τους οι δύο δυτικοί ηγέτες “αξίωσαν” επίσης “από την Ρωσία άμεση εκεχειρία” στην Ουκρανία.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Περισσότερες Ειδήσεις