Επίδομα παιδιού Α21: Μέχρι αύριο 11 Μαρτίου οι αιτήσεις

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Κλείνει αύριο η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος παιδιού 2022.

Μέχρι και την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ ώστε να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να λάβουν το επίδομα παιδιού για το 2022.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο έτος και όσοι έχουν παιδιά και λάμβαναν τα προηγούμενα έτη το επίδομα θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου την αίτηση τους. Η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ κλείνει προσωρινά αύριο ώστε ο Οργανισμός να υπολογίσει και να καταβάλει στους δικαιούχους, την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, την πρώτη δόση του επιδόματος για το 2022.

Στην συνέχεια, η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά και θα δέχεται νέες αιτήσεις.

Πώς υπολογίζεται

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων γίνεται σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση. Εάν προκύψουν αλλαγές στην φορολογική δήλωση του 2022, τα ποσά των δικαιούχων θα συμψηφιστούν στις επόμενες πληρωμές.

Το ποσό του επιδόματος παιδιού ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Δείτε περισσότερα: protothema.gr

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις