Κρήτη: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας θέτει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας ο “Φίλιππος”

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης εν αναμονή της έλευσης του καιρικού συστήματος με το όνομα “Φίλιππος”.

Με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις και τον κατά τόπους ισχυρό παγετό, ο “Φίλιππος” αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη έως την Κυριακή 13 Μαρτίου. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες προστασίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην ηπειρωτική χώρα σταδιακά θα επεκταθούν και στα ορεινά της Κρήτης.

  • Την Πέμπτη (10/3) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  • Την Παρασκευή (11/3) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13/3) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Περισσότερες Ειδήσεις