Πόλεμος στην Ουκρανία: Η διάσημη βότκα Stolichnaya αλλάζει όνομα

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η Stolichnaya, η γνωστότερη ίσως βότκα στον κόσμο αποφάσισε να αλλάξει όνομα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρόκειται για απόφαση του ιδρυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τόσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Έτσι, το ποτό, που διαφημίζεται ως ρωσικό, πλέον θα κυκλοφορεί και θα πωλείται ως Stoli, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το CΝΝi, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Stoli Group Γιούρι Σέφλερ εξορίστηκε το 2000 από τη Ρωσία, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική του πρόεδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το συγκεκριμένο ποτό κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως ρωσική βότκα, ωστόσο οι εγκαταστάσεις παραγωγής του βρίσκονται στη Λετονία από εκείνο το έτος.

To Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Πριν από μερικές ημέρες όμιλος Stoli ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του περίφημου αλκοολούχου δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Μποϊκοτάζ κατά της ρωσικής βότκας

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες ζητούν από τις κάβες να απομακρύνουν από τα ράφια τους όλα τα ποτά που έχουν παραχθεί στη Ρωσία ή προωθούνται ως ρωσικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για βότκα. Κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ άδειασαν μπουκάλια της βότκας Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται πάντως, ότι η ρωσική βότκα αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα 7 δισ. δολάρια του ετήσιου τζίρου της αγοράς αυτής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Distilled Spirits Council.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, λιγότερο από το 1% της βότκας που καταναλώνεται παράγεται στη Ρωσία. Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου της βότκας που καταναλώνεται στην εγχώρια αγορά παράγεται στην πραγματικότητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της IWSR Drinks Market Analysis, μιας παγκόσμιας εταιρείας που παρακολουθεί τις πωλήσεις αλκοόλ.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις