«Όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια και μάλιστα ραγισμένα από τους τόσους πολλούς σεισμούς στη χώρα μας δεν πετάνε πέτρες»

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή σεισμολογίας και μέλους της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Η χώρα μας δεν είναι καθόλου έτοιμη, ούτε στο επίπεδο των σεισμών ούτε στο επίπεδο των τσουνάμι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος, γεγονός που έφερε την οργισμένη απάντηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη, ο οποίος υπογράμμισε πως τέτοιες δηλώσεις "σπέρνουν" μονάχα τον πανικό. 

Μάλιστα ο κ. Τσελέντης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο έδωσε μια περαιτέρω συνέχεια στην απάντησή του, τονίζοντας πως έλαβε μηνύματα και τηλεφωνήματα από φοβισμένους πολίτες.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: 

"«Όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια και μάλιστα ραγισμένα από τους τόσους πολλούς σεισμούς στη χώρα μας δεν πετάνε πέτρες. Ας σεβαστούμε τους ενοίκους μην πηδήξουν από κανένα παράθυρο στον πρώτο μικρό σεισμό.»

Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε καταστροφικούς σεισμούς που έγιναν πριν από 1000 χρόνια και καταστροφικά τσουνάμι και μάλιστα σε περιόδους κάποιας σεισμικής έξαρσης όπως παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας που ο κόσμος είναι αναστατωμένος.

Αν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αόριστα χρονικά περιθώρια πολλών ετών να τα φέρουμε στην επιτροπή εκτιμήσεις σεισμικού κινδύνου αλλιώς κινδυνολογούμε για το 1 λεπτό δημοσιότητας.

Ο λόγος αυτής της ανάρτησης μου δεν είναι για να υποτιμήσω κανένα συνάδελφο άλλωστε από τη μεριά μου δεν έχω καμία αντιπαράθεση με κανέναν αλλά σήμερα μετά από αυτές τις δηλώσεις περί σεισμών στην Αθήνα στην Κρήτη στη Θήβα κλπ δέχτηκα πολλά το τονίζω πολλά τηλέφωνα από φοβισμένους πολίτες.
Εδώ βέβαια έχουν και κάποια ευθύνη τα ΜΜΕ τα οποία στον βωμό της αύξησης των κλικ στις ιστοσελίδες ή του τιράζ στις εφημερίδες δημοσιεύουν χωρίς να το ελέγχουν τέτοια θέματα και μάλιστα χωρίς να ελέγχουν το «ότι δηλώσεις είσαι».

Δεν λέω ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποιο μεγάλο σεισμό στην χώρα μας, είναι κάτι που σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει και προς αυτή την κατεύθυνση της ελάττωσης του σεισμικού κινδύνου εργαζόμαστε χωρίς να το διατυμπανίζουμε. Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο".

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις