"Πόλεμος" μεταξύ των σεισμολόγων μετά την τοποθέτηση του καθηγητή Παπαδόπουλου – Η αιχμηρή απάντηση Τσελέντη

Η χώρα μας δεν είναι καθόλου έτοιμη, ούτε στο επίπεδο των σεισμών ούτε στο επίπεδο των τσουνάμι” δήλωσε σήμερα το πρωί ο καθηγητής σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση όπως αναμενόταν σήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων, ενώ αρκετοί πολίτες εξέφρασαν την άποψη πως τέτοιες απόψεις "σπέρνουν" τον πανικό, ειδικότερα σε μια περίοδο όπου η σεισμική ακολουθία βρίσκεται σε έξαρση. Μάλιστα παραμένουν νωπές οι μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι, με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μετρούν ακόμη τις πληγές τους.

Μέσα σε αυτό το "κλίμα" λοιπόν ήρθε και η οργισμένη απάντηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως ο "χειρότερος φονιάς είναι ο πανικός".

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

"Ας μας πει που είναι και πότε ήταν Καθηγητής ο κ Παπαδόπουλος. Εκ του ασφαλούς εκτιμήσεις με τεράστια απροσδιοριστία στο χρόνο προκαλούν πανικό στον πολίτη και ο μεγαλύτερος φονιάς είναι ο πανικός.

Όσον αφορά τη Κρήτη, να αφήσει σε αυτούς που έχουν γεμίσει το Ηράκλειο και το Αρκαλοχώρι με όργανα να εκφέρουν ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ απόψεις!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις