Νέα μηχανοκίνητη κινητοποίηση αγροτών – κτηνοτρόφων στις Μουρνιές

Κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί σε νέα κινητοποίηση τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στον κόμβο των Μουρνιών την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ.

«Η μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ήταν η πρώτη απάντηση. Λέμε όχι στη συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που εισπράξαμε από τις συναντήσεις με τους Υπουργούς και την Περιφέρεια. Να μην μας εξαπατούν τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση, κάτω από τον φόβο των κινητοποιήσεών μας. Ο μαζικός, οργανωμένος και πανελλαδικά συντονισμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αυτό μας διδάσκει η πείρα του 2016 με την κατάκτηση του αφορολόγητου», σημειώνει η Ομοσπονδία και ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Οι αγρότες ζητούν:

  • Άμεση ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων! Άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
  • Δημιουργία διαγνωστικών κέντρων σε όλους τους Δήμους του Νομού με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ στον πληθυσμό.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν τα έξοδα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για τις δηλώσεις του κτηματολογίου για την αγροτική γη.
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!”
Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις