Τι τρώμε όταν κάνει κρύο
Τι τρώμε όταν κάνει κρύο

Τι τρώμε όταν κάνει κρύο

Τώρα που η θερμοκρασία έχει κατέβει σε χαμηλά επίπεδα και επειδή ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αίσθηση του κρύου, θα πρέπει να καταναλώνουμε τροφές-φαγητά-ροφήματα τα οποία θα μας προστατέψουν και θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες ,αυξάνοντας την εσωτερική θερμοκρασία του οργανισμού μας. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Ζεστά ροφήματα

Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό ρόφημα, είτε είναι τσάι ή χαμομήλι ή όποιο άλλο αφέψημο σας αρέσει. Προσθέτοντας και λίγο μέλι (αφού γίνει λίγο χλιαρό), σας αφήνει μια γλυκιά γεύση. Τα ροφήματα ενυδατώνουν τον οργανισμό μας και δεν τον αφήνουν να αφυδατωθεί, γιατί ένας αφυδατωμένος οργανισμός, έχει χαμηλότερη εσωτερική θερμοκρασία, οπότε κρυώνει πιο εύκολα.

Ζεστές σούπες

Είτε είναι από κοτόπουλο ή άλλο κρέας, είτε από ψάρι, είτε από λαχανικά, είναι το πιο ιδανικό γεύμα όταν κάνει κρύο. Πέρα από την ενυδάτωση που μας προσφέρει η σούπα, μας βοηθάει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όσπρια

Και όμως τα όσπρια, είτε στεγνά, είτε σαν σούπα, μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε και αυτό γιατί περιέχουν αρκετούς σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Ξηροί καρποί

Λόγω των ω-λιπαρών οξέων που περιέχουν και της συμπυκνωμένης ενέργειά τους ,κρατούν τις καύσεις σε ένα σταθερό επίπεδο, όπου αυτό κρατά και σταθερή την θερμοκρασία του σώματός μας. Τους καταναλώνουμε πάντα σε περιορισμένη ποσότητα.

Καυτερές τροφές

Οι καυτερές πιπεριές, το τσίλι, το πιπέρι κ.α , περιέχουν καψαϊκίνη και πιπερίνη όπου προκαλούν θερμογένεση στον οργανισμό μας, διεγείροντας το κυκλοφορικό σύστημα.

Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις