Realtors Kreta
Realtors Kreta

Καιρικές συνθήκες και δέρμα – Συμβουλές για ένα υγιές δέρμα από την Μαρία Γωνιανάκη

Το δέρμα ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες ανάλογα. Είναι αυτό που καλύπτει όλο μας το σώμα και λειτουργεί σαν μόνωση και προστασία για εμάς. Όταν ο υδράργυρος κατεβαίνει και το δέρμα μας εκτίθεται στο κρύο είναι σίγουρο ότι θα μας τραβάει περισσότερο, θα αφυδατώνεται έως και θα ξεφλουδίζει είτε το πρόσωπο είτε τα χέρια.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ενυδατώνουμε με κρέμες, μάσκες ή serum. Μπορούμε να επιλέγουμε κρέμες πιο πλούσιες και λιπαρές για τον χειμώνα και πιο στεγνές και ρευστές για το καλοκαίρι, όπου το δέρμα υπερπαράγει λιπαρότητα και ιδρώτα. Το καλοκαίρι μπορούμε να κάνουμε περισσότερες καθαριστικές μάσκες απ' ότι ενυδατικές για να στεγνώνει το δέρμα και να αποβάλλεται η λιπαρότητα. Το καλοκαίρι επίσης, δύο λόγοι που μπορούν να αφυδάτωσουν το δέρμα μας είναι, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο ή η παραμονή μας σε χώρους με air contition.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσουμε ισορροπία στο δέρμα μας είναι η αντηλιακή προστασία.

Θεραπείες λεύκανσης και λείανσης με προϊόντα που δημιουργούν απολέπιση κάνουμε μόνο σε περίοδο που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, όπως ο χειμώνας γιατί το δέρμα ευαισθητοποιείται από αυτές τις θεραπείες και μπορεί πιο εύκολα να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Για την ενυδάτωση των χεριών επιλέγουμε να βάλουμε ενυδατική κρέμα την νύχτα ώστε να παραμείνει και να δράσει. Για επιπλέον θεραπεία χρησιμοποιούμε και τα ειδικά γάντια για να απορροφηθεί καλύτερα η κρέμα.

Μαρία Γωνιανάκη
Σύμβουλος αισθητικής

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα

Νέα χρονιά…

Περισσότερες Ειδήσεις