Realtors Kreta
Realtors Kreta

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι παράταση των μέτρων

Στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορωνοϊό, με γνώμονα πάντα τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αύριο, Τετάρτη, αλλά και την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των θανάτων και των νοσηλειών εξαιτίας του κορωνοϊού, παρά τη μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έχει προβληματίσει την επιτροπή των ειδικών, η οποία εξετάζει την παράταση των υφιστάμενων μέτρων πέραν της 23ης Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η kathimerini.gr.

Όσο για τη διάρκεια της υπό εξέταση παράτασης, πέρα από ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης των μέτρων κατά μία εβδομάδα, υπάρχουν «φωνές» εντός της επιτροπής που τάσσονται υπέρ μίας παράτασης δύο εβδομάδων, δεδομένου ότι προκαλούν προβληματισμό οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας: θάνατοι και διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, με μέλη της επιστημονικής κοινότητάς, πάντως, να εκφράζουν ενστάσεις. Όσο για τα υπόλοιπα μέτρα -μόνο καθήμενοι πελάτες στην εστίαση, έξι άτομα ανα τραπέζι και ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα-, στο τραπέζι βρίσκεται η διατήρησή τους χωρίς αλλαγές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις