Κ. Μητσοτάκης σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών: Κάντε το βήμα
Κ. Μητσοτάκης σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών: Κάντε το βήμα

Κ. Μητσοτάκης σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών: Κάντε το βήμα

Μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών έστειλε από τα Μέγαρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν είναι το ζήτημα του προστίμου – ναι, το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές».

Παράλληλα κατά την διάρκεια ομιλίας με τους εργαζόμενους τόνισε πως «θέλω να τονίσω, ότι από τη στιγμή που επιβάλαμε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, σχεδόν οι μισοί από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν την επιλογή να εμβολιαστούν. Άρα το μέτρο αυτό είχε επιτυχία. Και θέλουμε, προφανώς, στις ευαίσθητες κατηγορίες άνω των 60, να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν προοπτική αποκλιμάκωσης.

«Είμαστε αισιόδοξοι, διότι βλέπουμε μία σημαντική κάμψη στα κρούσματα της ‘Όμικρον’. Έχουμε όμως ακόμα ‘Δέλτα’, η οποία κυκλοφορεί, και μέχρι να βάλουμε οριστικά τίτλους τέλους στην πανδημία, θα πρέπει να επιμείνουμε στη διαδικασία του εμβολιασμού. Είτε αυτή αφορά την αναμνηστική δόση, είτε αφορά την πρώτη δόση, είτε αφορά τα εμβόλια των παιδιών. Όλες οι διασωληνώσεις αφορούν καταρχάς στη μετάλλαξη ‘Δέλτα’ και στη συντριπτική πλειοψηφία το πρόβλημα εξακολουθεί να αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις