Κακοκαιρία "Διομήδης": Σε ποιες περιοχές της χώρας τα σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη (12/1)

Λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης», σχολεία σε περιοχές της Ελλάδας θα είναι κλειστά την Τετάρτη (12/1).

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» από Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες με αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ όπως εκτίμησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, το φαινόμενο, μετά τη Θεσσαλία, θα εξελιχθεί σε Φωκίδα και Βοιωτία.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, έχουν ανοίξει και τα σχολεία με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία τους σε κάποιες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατούμος, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, έντασης 10 μποφόρ, καιρικά χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων.

«Είναι επικίνδυνες όλες οι διαδρομές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά τις 11.00 και αν αυτό συμβεί, νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από ό,τι είναι σήμερα».

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Στον Δήμο Γρεβενών με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη τα μαθήματα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν στις 9 πμ.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις