Συρίγος: "Έτοιμη μέσα στο 2022 η πανεπιστημιακή αστυνομία"
Συρίγος: "Έτοιμη μέσα στο 2022 η πανεπιστημιακή αστυνομία"

Συρίγος: "Έτοιμη μέσα στο 2022 η πανεπιστημιακή αστυνομία"

Καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ενώ τόνισε πως ξεκινά η εκπαίδευση των ανδρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Ό,τι και να είναι, είτε είναι για προσωπικούς λόγους ή για εγκληματικές ενέργειες ή για αναρχικές ομάδες, η βία δεν έχει θέση μέσα στα Πανεπιστήμια και καταδικάζεται απερίφραστα» δήλωσε για την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής από κουκουλοφόρους μέσα στην πανεπιστημιακή αίθουσα, ενώπιον φοιτητών.

«Ξεκινά στις 17 του μηνός η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μόλις τελειώσει θα εισέλθει στα Πανεπιστήμια που έχουν οι Πανεπιστημιουπόλεις όπως προβλεπόταν με τον αρχικό σχεδιασμό», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το πότε υπολογίζεται να την δούμε στα Πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος είπε ότι θα την δούμε μέσα στο 2022.

Ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι δεν ήταν κυβερνητική απόφαση η καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς οφειλόταν σε προσφυγές που είχαν γίνει, ενστάσεις και στην ίδια την γραφειοκρατική λειτουργία για την πρόσληψη των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις