Realtors Kreta
Realtors Kreta

Έρχεται η κακοκαιρία «Διομήδης» – Πότε και πόσο θα επηρεαστεί η Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα εκδώσει για την κακοκαιρία που έρχεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λίγη ώρα μετά το δελτίο του meteo.gr για την επιδείνωση του καιρού, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η ΕΜΥ ονόμασε «Διομήδη» την κακοκαιρία που έρχεται.

«Προσανατολιζόμαστε προς έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η κακοκαιρία θα έχει την ονομασία Διομήδη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς. Όπως εξηγεί, τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση καιρού από το meteo.gr

Επιδείνωση για σήμερα και αύριο, Τρίτη, «βλέπει» το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Όπως αναφέρει το meteo.gr, oι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 10/01 να ενταθούν.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η ομάδα του meteo.gr επισημαίνει ότι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων θα είναι αυξημένη, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων σε τμήματα του Αιγαίου.

Περαιτέρω επιδείνωση την Τρίτη

Την Τρίτη 11/01 ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με βήμα τριών ωρών, στους οποίους αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (μπλε/πράσινες αποχρώσεις) και των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) κατά το διήμερο Δευτέρα 10/01 -Τρίτη 11/01:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις