Ποιο ελαιόλαδο πρέπει να αποφεύγουμε να αγοράζουμε

Δεν είναι όλο το ελαιόλαδο που βρίσκουμε στο εμπόριο εξαιρετικής ποιότητας, καθώς υπάρχουν διάφορες παράμετροι που αξίζει να μελετηθούν προσεκτικά πριν προχωρήσουμε στην αγορά.

Αυτοί είναι μικροί παράγοντες που πρέπει να κάνουν τη διαφορά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούν να μας βοηθήσουν στην επιλογή . Πρέπει λοιπόν να αξιολογήσουμε:

  • Το χρώμα του λαδιού
  • Η διαύγεια του
  • Η παρουσία συντηρητικών

Το ελαιόλαδο σίγουρα θυμίζει αισθητικές παραμέτρους που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε με μια απλή ματιά. Ορισμένοι τύποι αυτού του προϊόντος υποβάλλονται σε επεξεργασία για να διασφαλιστεί ότι η ημερομηνία λήξης τους μπορεί να παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μπορεί να βρούμε συντηρητικά μέσα στο λάδι που δεν είναι πραγματικά καλά για την υγεία σας.

Ομοίως πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη το χρώμα του λαδιού και τη διαύγειά του. Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι ένα όμορφο, έντονο και λαμπερό πράσινο, γι' αυτό αν φαίνεται πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο μπορεί να οδηγήσει στο τεκμήριο της παρουσίας άλλων ελαίων που δεν έχουν καμία σχέση με τον τύπο που θέλουμε να αγοράσουμε. Είναι επίσης μια καθαρά διαυγής ουσία, γι' αυτό και όπου φαίνεται θολό θα προέκυπτε το ίδιο πρόβλημα που σχετίζεται με το χρώμα.

 

 

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις