Τα οφέλη του μαύρου τσάι

Το μαύρο τσάι φτιάχνεται από τα φύλλα του θάμνου Camelia Sinensis και από πολλούς χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του καφέ.

Έχει περισσότερη καφεΐνη από το πράσινο τσάι, αλλά λιγότερη από τον καφέ. 1 φλιτζάνι μαύρο τσάι περιέχει 47mg καφεΐνης, ενώ το 1 φλιτζάνι καφέ περιέχει 95mg καφεΐνη. Επίσης το μαύρο τσάι περιέχει και μια διεγερτική ουσία την θεοφυλλίνη, όπου του δίνει την ικανότητα να “ξυπνά” τον οργανισμό.
Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, (ειδικά σε πολυφαινόλες όπως θεαβλαβίες και κατεχίνες) τα οποία είναι παρόμοια με αυτά των φρούτων.

Τα οφέλη του μαύρου τσάι

  • Το μαύρο τσάι προσφέρει αρκετά οφέλη στον οργανισμό μας όταν το καταναλώνουμε καθημερινά. Ας δούμε μερικά από αυτά
  • Μειώνει την εμφάνιση αυτοάνοσων και χρόνιων παθήσεων
  •  Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και ενισχύει το καρδιακό σύστημα
  •  Συμβάλλει στη μείωση του βάρους
  •  Μειώνει το στρες, βελτιώνει την διάθεση και αυξάνει την ενέργεια, χάρη στις ενώσεις Λ-θεανίνης που μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό και έτσι αισθανόμαστε πιο χαλαροί
  •  Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης διάφορων μορφών καρκίνου
  •  Έχει αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αποτοξινοτικές ιδιότητες, καθώς τα συστατικά του βοηθούν στην ενίσχυσητου ανοσοποιητικού

Τρόπος παρασκευής

Αφήστε το τσάι σε καυτό νερό (80βαθμούς) για 3-5 λεπτά για να ανεδειχθούν οι κατεχίνες. Μην το καταναλώνετε τις βραδινές ώρες λόγω της καφεΐνης που περιέχει.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις