Realtors Kreta
Realtors Kreta

Η Κρήτη στους top προορισμούς το καλοκαίρι για τους Δανούς 

Το «φαινόμενο ταμπάσκο»

Με τον όρο «φαινόμενο ταμπάσκο», δηλαδή ισχυρή αύξηση μέσα σε μια σύντομη περίοδο, περιγράφει ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Δανίας, Spies, την πιο πρόσφατη τάση στις κρατήσεις των Δανών ταξιδιωτών, καθώς μετά από τη θετική ανακοίνωση για τη παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού ότι είναι λιγότερο επικίνδυνη από την Δέλτα, οι ταξιδιωτικές πωλήσεις παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση τις τελευταίες ημέρες, της τάξης του 227%.

Μετά από τη μεγάλη μείωση του Δεκεμβρίου που οφείλεται στην αβεβαιότητα που προκάλεσε η Όμικρον, η επιθυμία για ταξίδια επέστρεψε δυναμικά για τους Δανούς, με την πρώτη εβδομάδα του 2022 να σημειώνει το τριψήφιο ποσοστό αύξησης για κρατήσεις χειμερινών ταξιδιών έναντι της εβδομάδας πριν την Πρωτοχρονιά.

Αναφορικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2022, όπως φαίνεται από τις κρατήσεις, τη χειμερινή σεζόν προκρίνονται οι κοντινοί και θεωρούμενοι ως ασφαλείς προορισμοί, όπως τα Κανάρια, η Μαδέρα και το Cape Verde ενώ για τη καλοκαιρινή σεζόν προηγούνται η Μαγιόρκα, η Μαδέρα, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κύπρος.

Ωστόσο επιστρέφει η διάθεση για ταξίδια και σε μακρινούς προορισμούς με πρωταγωνίστρια την Ταϋλάνδη, με αύξηση των αναζητήσεων 125% έναντι μιας κανονικής χρονιάς, όπως αναφέρει το tornosnews.gr.

Η επικεφαλής Επικοινωνίας του Spies, Sofie Folden Lund, δήλωσε: Είναι φυσιολογικό οι κρατήσεις να αυξάνονται στις αρχές του Ιανουαρίου, όμως πρόκειται για αύξηση που προσεγγίζει το 25% έναντι των εβδομάδων πριν την Πρωτοχρονιά. Αυτή τη χρονιά όμως παρατηρούμε εκρητική αύξηση, ενδειτική της μεγάλης διάθεσης πολλών Δανών, οι οποίοι δίστασαν να ταξιδέψουν τον Δεκέμβριο, να το κάνουν τώρα, και ως αποτέλεσμα υπήρξε αύξηση των κρατήσεων άνω του 200% τις πρώτες ημέρες του 2022 έναντι των πρώτων ημερών της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Τουρισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις