Άλυτο το μυστήριο των νεκρών παιδιών στην Αμαλιάδα – «Σοβαρό το πρόβλημα με τις γνωματεύσεις θανάτων»
Άλυτο το μυστήριο των νεκρών παιδιών στην Αμαλιάδα – «Σοβαρό το πρόβλημα με τις γνωματεύσεις θανάτων»

Άλυτο το μυστήριο των νεκρών παιδιών στην Αμαλιάδα – «Σοβαρό το πρόβλημα με τις γνωματεύσεις θανάτων»

Ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση στην Αμαλιάδα.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου στην Αμαλιάδα.

Το κοινό πρόσωπο στους θανάτους των τριών βρεφών είναι η Ειρήνη, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Η 24χρονη έχασε τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών μωρού που πέθανε στις 5 Αυγούστου.

Θ. Καραγιάννης: «Σοβαρό το πρόβλημα με τις γνωματεύσεις θανάτων – Έχουμε 6 περιπτώσεις που ήδη αμφισβητήθηκαν»
Ο δικηγόρος Θορωρής Καραγιάννης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση στην Αμαλιάδα.

«Υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρό. Έχουμε μία μητέρα στην ίδια περιοχή που φέρεται ότι κάπως συνδέεται με τον θάνατο των παιδιών της. έχουμε στο παρελθόν 3 και άλλες 3 τώρα ιατροδικαστικές εξετάσεις μικρών παιδιών οι οποίες μετά από λίγο έρχονται και αμφισβητούνται. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα αναφορικά με το ποιός δουλεύει τις γνωματεύσεις όταν πεθαίνει κάποιος, ορθά. Όταν σε 6-7 περιπτώσεις εκ των υστέρων και για άσχετου λόγους γίνεται έλεγχο και προκύπτει ότι υπήρξαν λανθασμένα συμπεράσματα, αν αρχίσουμε να ανοίγουμε τους φακέλους νεκρού στην Ελλάδα, σημαίνει ότι στατιστικά 5 στους 10 είναι λάθος γνωματεύσεις», είπε αρχικά.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η αιτία του θανάτου προέρχεται από την μητέρα ή αλλού. Έχουμε μία αιτία θανάτου που σχετίζεται με τα παιδιά και τα οποία δεν είχε ασχοληθεί καείς και προέκυψε τυχαία. Αναφορικά με τους όρους «διάμεση πνευμονίτιδα» και τα παθολογικά σύνδρομα για τους θανάτους των παιδιών, ουσιαστικά δεχόμαστε ότι οι γιατροί που κάνουν την βεβαίωση θανάτου και αναζητούν την αιτία, ουσιαστικά κάνουν κάποιες διαδικαστικές πράξεις χωρίς έλεγχο», συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης.

Για το νομικό κομμάτι: «Βρισκόμαστε σε μια αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση. Περιμένουμε άμα βρούμε νέα δεδομένα, να συσχετίσουμε τους θανάτους με κάποιον ύποπτο»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις