Ώρα αποφάσεων για τα σχολεία – Τα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες αν τελικά θα χτυπήσει το κουδούνι στις 10 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Η πρόθεση της κυβέρνησης πάντως είναι να μην υπάρξει παράταση και να γίνει κανονικά το άνοιγμα των σχολείων με προσαρμογές στα πρωτόκολλα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα ωστόσο είναι αυτά που θα δείξουν αν θα υπάρξει κάποια ανατροπή στο άνοιγμα των σχολείων. 

Την ίδια ώρα, στην Επιτροπή των Ειδικών πληθαίνουν οι φωνές πως τα σχολεία ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν τις πρώτες 1-2 εβδομάδες με τηλεκπαίδευση.

Δηλαδή το άνοιγμα να πάρει παράταση λίγων ημερών καθώς πολλά είναι τα παιδιά που νοσούν. Πάνω από 10.300 παιδιά ηλικίας 4-18 ετών ήταν ενεργά την εβδομάδα από 20-26 Δεκεμβρίου και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση 

Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να γίνει υποχρεωτικά μετά από rapid test, ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία τον πρώτο καιρό.

Προβληματισμός πάντως επικρατεί στην Επιτροπή, σύμφωνα με το Open, για το συγκεκριμένο μέτρο καθώς δεν γνωρίζουν κατά πόσο θα υπερφορτωθεί το σύστημα με πολλά ακόμη rapid test την στιγμή, που ήδη οι ουρές για ένα τεστ είναι τεράστιες στις μεγάλες πόλεις.

Πρόταση, επίσης της Επιτροπής είναι τα δύο self test στα οποία υποβάλλονται μέχρι σήμερα οι μαθητές, να αυξηθούν σε τρία.

Επίσης, εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο με βάση το οποίο κλείνει ένα τμήμα, μειώνοντας τον απαραίτητο αριθμό ενεργών κρουσμάτων, από το 50% των μαθητών που ισχύει σήμερα.

Περισσότερες Ειδήσεις