Σεμινάριο από τις Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM
Σεμινάριο από τις Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM

Σεμινάριο από τις Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM

” Πόσο σημαντική είναι η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού , δηλαδή η διοίκηση των εργαζομένων στην επιχείρηση σας? Πόσο συμβάλλει ο «ανθρώπος» στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης σας και σε επιτυχημένα αποτελέσματα?” αναφέρει η αρχικά η ανακοίνωση των Σχολών και συνεχίζει:

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όσους θέλουν ν΄ αναπτύξουν βαθύτερη κατανόηση του τομέα των ανθρώπινων πόρων, μέσα από πρακτικές συμβουλές, τις οποίες μπορούν άμεσα να χρησιμοποιήσουν στον εργασιακό τους χώρο, εγκαινιάζει το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο τμήμα HR και καλούνται να εκτελέσουν λειτουργίες διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού (Human Resources Management, HRM), αλλά και σε όποιον θα ήθελε να γνωρίσει ή να εισαχθεί στον τομέα του HR.

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

· Απόκτηση βασικών γνώσεων HRM
· Κατανόηση και αναγνώριση σημαντικότητας HRM σε κάθε επιχείρηση
· Εκμάθηση σωστών τεχνικών προσέλκυσης υποψηφίων
· Εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και πρακτικών HRM στην επιχείρηση τους

Ενότητες σεμιναρίου:

Βασικές αρχές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Σχεδιασμός προσέλκυσης Ανθρώπινου Δυναμικού και στελέχωση

Η τέχνη της αποτελεσματικής συνέντευξης

Αξιολόγηση απόδοσης εργαζομένων

Εκπαίδευση εργαζομένων (διαδικασία διεξαγωγής εκπαιδευτικών αναγκών)

Ανάπτυξη και εξέλιξη εργαζομένων

Χρόνος διεξαγωγής: 16 διδακτικές ώρες. Τρίτη 08/10 17.00μμ-21.15μμ, Τετάρτη 09/10 17.00μμ-21.15μμ και Παρασκευή 11/10 17.00μμ-22.00μμ

Το κόστος του προγράμματος είναι 145€ ανά συμμετοχή*.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Εισηγήτρια: Σοφία Κορναράκη, HR Professional, MSc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Coach. Η Σοφία Κορναράκη διαθέτει 12 χρόνια εμπειρίας στον Ξενοδοχειακό Χώρο. Ξεκίνησε τον επαγγελματικό της βίο υπηρετώντας για 7 έτη οικονομικά τμήματα μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τα τελευταία 5 έτη ασχολείται με τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Σήμερα είναι HR Manager στο ξενοδοχείο Candia Maris, μέλος του Metaxa Hospitality Group. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Accouning and Auditing , Certificate σε Coaching και Human Resources Management, καθώς επίσης πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Ως άνθρωπο την διακατέχουν έντονα στοιχεία ενσυναίσθησης και πάθος για διά βίου μάθηση και εξέλιξη.

ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, 71202 Ηράκλειο Κρήτης, 2810302600 και e-mail: info@katartisi.gr web: Αιτήσεις στο νwww.katartisi.gr

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με ένα τρίποντο, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, δουλεύουμε πολύ σκληρά και μέρα με την μέρα. Αν πειθαρχήσουμε στο πλάνο που έχουμε δουλέψει, είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

“Μας έχει φύγει το άγχος, δεν είχαμε ρυθμό στην αρχή. Έχουμε βρεθεί ως ομάδα, είμαστε καλύτεροι και πιστεύω πως όλα θα πάνε πολύ καλά”.

“Είναι το πρώτο εκτός έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, έχει ενισχυθεί σημαντικά. Το ότι παίζουμε εκτός έδρας και δεν έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, εμείς κοιτάζουμε να πάμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στην πρώτη αγωνιστική και πάμε να διορθώσουμε την κατάσταση”.

“Το πλάνο μας δεν αλλάζει, είναι το ίδιο από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Και η Καλαμάτα είχε παίξει μεσοβδόμαδα, δεν μετράει αυτό αλλά αυτό που μετράει είναι πόσο πολύ το θέλουν τα παιδιά”.

“Κάθε εβδομάδα που περνάει είναι πολύ σημαντική. Είχαμε κάποια πράγματα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όμως όσο περνάει ο καιρός τα παιδιά μαθαίνουν το ένα, το άλλο και είναι πολύ σημαντικό να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που κάνουν στις προπονήσεις”.

Σεμινάριο από τις Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Business - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις