Με έργα 37 εκ. ευρώ ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» – Οριζόντια λύση στο πρόβλημα ύδρευσης
Με έργα 37 εκ. ευρώ ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» – Οριζόντια λύση στο πρόβλημα ύδρευσης

Με έργα 37 εκ. ευρώ ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» – Οριζόντια λύση στο πρόβλημα ύδρευσης

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 24/09/2024 από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης , Ταμείου Συνοχής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κ. Γιώργο Ζερβό η πρόσκληση «Μεταφερόμενα Έργα Ύδρευσης της περιόδου 2014-2020 για την αντιμετώπιση θεμάτων λειψυδρίας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή».

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης η Γενική Γραμματεία καλεί τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ως δυνητικό δικαιούχο να εντάξει δυο σημαντικά για την Κρήτη έργα:

«Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού»
«Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη – Έργα επέκτασης του υδραγωγείου»
Τα ανωτέρω έργα, με την ολοκλήρωσή τους θα βελτιώσουν σημαντικά το υδρευτικό πρόβλημα των συγκεκριμένων περιοχών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας.

Ακολουθεί η δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Άρη Παπαδογιάννη :

«Μια ακόμη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, στηριζόμενη στη συνεργασία και την συστηματική δουλειά, ανάμεσα στις υπηρεσίες και τα στελέχη του Ο.Α.Κ., την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Ο.Α.Κ, δίνοντας του τη δυνατότητα να «τρέξει» – ως ενεργό μέρος της εθνικής αναπτυξιακής προσπάθειας – έργα ύδρευσης που υπερβαίνουν τα 37 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο της «Επέκτασης του Υδραγωγείου στο Φράγμα Αποσελέμη» αλλά και αυτό της «Αξιοποίησης του Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου», είναι παρεμβάσεις ουσίας, οι οποίες θα αλλάξουν για τις επόμενες δεκαετίες, την προοπτική και τη λογική του συστήματος υδροδότησης του νησιού. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση, να προχωρήσουμε στην ένταξη που εξασφαλίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο, την άρτια και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτέλεση και ολοκλήρωση των έργων αυτών. Καθοριστική γι’ αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, υπήρξε η συνδρομή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά τους, αλλά και για το γενικότερο ενδιαφέρον τους για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης».

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του «Οργανισμού» κ. Θοδωρή Νίνου:

«Είναι μια σημαντική μέρα για τον ΟΑΚ καθώς δυο εμβληματικά έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα έρχονται ένα βήμα εγγυτέρα στην υλοποίηση τους λύνοντας με οριζόντιο τρόπο, προβλήματα ύδρευσης της Κρήτης. Από σήμερα ο Ο.Α.Κ. είναι ο δυνητικά «δικαιούχος» των έργων εξέλιξη που αμέσως μετά την ένταξη που ακολουθεί θα θέσει αυτό το αξιόλογο πλέγμα έργων ύδρευσης σε τροχιά υλοποίησης, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως η συστηματική δουλειά και ο αναπτυξιακός ρόλος οργανισμών όπως ο Ο.Α.Κ. πρέπει να ενισχύεται για να μπορεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, να σχεδιάζει και εν τέλει να υλοποιεί- έργα παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές του τόπου μας. Οφείλω να συγχαρώ τα στελέχη του Οργανισμού και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη συστηματική προσπάθεια χωρίς την οποία δεν θα είμασταν εδώ.

Ειδικά δε για το έργο αξιοποίησης του ταμιευτήρα φράγματος Ποταμών Αμαρίου , που αποτελεί μια συστηματική θεσμική διεκδίκηση των φορέων του Ρεθύμνου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταυρό Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη για την συνεργασία και την ουσιαστική στήριξη τους σε όλα τα κρίσιμα στάδια ωρίμανσης του έργου».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις