«Κλείδωσαν» τα τέλη κυκλοφορίας του 2025 – Τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής
«Κλείδωσαν» τα τέλη κυκλοφορίας του 2025 – Τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής

«Κλείδωσαν» τα τέλη κυκλοφορίας του 2025 – Τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής

Τα όποια σενάρια ενδεχομένως συζητούνταν εντός και εκτός υπουργείου Οικονομικών για πιθανή αλλαγή των τελών κυκλοφορίας παρέμειναν στο συρτάρι και η ΑΑΔΕ θα λάβε εντολή να «ανεβάσει» στην σχετική πλατφόρμα τα ειδοποιητήρια χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι.

Άλλη είναι η προτεραιότητα φέτος: να «τρέξει» ύστερα από πολλά χρόνια η ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν πληρώσει ή δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους, να «τρέξει» η διαδικασία αλλαγής των ασφαλιστήριων συμβολαίων ώστε να καλύπτονται και οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές και –τέλος- να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να δοθεί καμία απολύτως παράταση.

Έχουν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια από τότε που «έτρεξε» η τελευταία ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό ΙΧ με παραβάσεις και φαίνεται ότι η διαδικασία θα τρέξει εντός των επόμενων εβδομάδων. Στόχος, ο εντοπισμός τεσσάρων παραβάσεων που συνδέονται με την κατοχή ΙΧ: Αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια, όχημα δηλωμένο σε οριστική αδράνεια το οποίο κυκλοφορεί, όχημα δηλωμένο σε «ακινησία» (σ.σ γίνεται πλέον ηλεκτρονικά) το οποίο κυκλοφορεί αλλά και όχημα που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ ή που δεν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Για τους παραβάτες θα οριστεί ένα ακόμη τρίμηνο προσαρμογής. Το πρόστιμο θα επιβληθεί κανονικά αλλά στο τρίμηνο θα υπάρξει νέος κύκλος διασταυρώσεων και όποιος εντοπιστεί να κυκλοφορεί και πάλι ανασφάλιστος θα του αφαιρούνται και οι πινακίδες και το δίπλωμα. Την άνοιξη -και μετά ανά έξι μήνες- θα τρέχει και πάλι ο κύκλος των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων καθώς το ζητούμενο είναι όχι μόνο να εντοπιστούν οι παραβάτες αλλά και να κρατηθούν χαμηλά τα ποσοστά παραβατικότητας.

Φέτος δεν θα υπάρξει παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς θα ενεργοποιηθεί το νέο κλιμακωτό σύστημα υπολογισμού της προσαύξησης για την εκπρόθεσμη πληρωμή. Ξεκινάμε από το +25% για καταβολή μέσα στον Ιανουάριο, +50% για τον Φεβρουάριο και μετά το γνωστό +100%.

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Οικονομία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις