Όλα τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 σε ένα video - Συγκίνηση και περηφάνια για τους Έλληνες αθλητές (vid)
Όλα τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 σε ένα video - Συγκίνηση και περηφάνια για τους Έλληνες αθλητές (vid)

Όλα τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 σε ένα video – Συγκίνηση και περηφάνια για τους Έλληνες αθλητές (vid)

Η Team Hellas κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, κατακτώντας 8 μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 6 χάλκινα) σε 8 διαφορετικά αθλήματα.

Οι 10 Έλληνες αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο πρόσφεραν συγκινητικές στιγμές, δικαιώνοντας τις προσπάθειές τους και γεμίζοντας περηφάνια την Ελλάδα.

Η αρχή έγινε στις 31 Ιουλίου, με τον τζουντόκα Θοδωρή Τσελίδη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το τελευταίο μετάλλιο, επίσης χάλκινο, κατακτήθηκε από τον παλαιστή Ντμίτρι Κουρουγκλίεφ στις 9 Αυγούστου. Στο ενδιάμεσο, η Ελλάδα πανηγύρισε επιτυχίες στην κολύμβηση με τον Απόστολο Χρήστου, στην κωπηλασία με τα δίδυμα Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής και Φίτσιου – Κόντου, στους κρίκους με τον Λευτέρη Πετρούνια, στο άλμα επί κοντώ με τον Εμμανουήλ Καραλή, και στο άλμα εις μήκος με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 επιβεβαίωσαν τη συνεχή ανοδική πορεία της Ελλάδας σε πολλούς τομείς του αθλητισμού, με παλιούς και νέους αθλητές να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Τα οκτώ μετάλλια της Ελλάδας στο Παρίσι

Χρυσό

Μίλτος Τεντόγλου -στίβος (μήκος)

Αργυρό

Απόστολος Χρήστου -κολύμβηση (200μ ύπτιο)

Χάλκινο

Λευτέρης Πετρούνιας -ενόργανη γυμναστική (κρίκοι)

Εμμανουήλ Καραλής -στίβος (επί κοντώ)

Θεόδωρος Τσελίδης -τζούντο (-90κ.)

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ -πάλη (86κ ελευθέρα)

Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής -κωπηλασία (διπλό σκιφ ελ.βαρών)

Φίτσιου/Κοντού -κωπηλασία (διπλό σκιφ ελ.βαρών)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα