Realtors Kreta
Realtors Kreta

Από αύριο στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα νέα μέτρα -Στις 3 οι ανακοινώσεις

Ανατροπή έφερε η έκρηξη κρουσμάτων, με τα μέτρα που θα ίσχυαν από την ερχόμενη Δευτέρα να επισπεύδονται και να ισχύουν από αύριο πρωί.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση για να εφαρμοστεί εδώ και τώρα το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα ελήφθη. Ετσι, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί.

Εντωμεταξύ, στις 13:00 συνεδριάζουν οι ειδικοί και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνουν και νέα μέτρα. Αυτό που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, είναι οι ειδικοί να προτείνουν να σταματήσει η μουσική στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ετσι, πλέον μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό για την Πρωτοχρονιά σε σχέση με αυτό των Χριστουγέννων.

Το 70% των κρουσμάτων είναι από τη μετάλλαξη Ομικρον

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη το σύστημα Υγείας αντέχει στην πίεση, καθώς το 70% των κρουσμάτων είναι με την μετάλλαξη Ομικρον και τα συμπτώματα είναι ήπια στους περισσότερους. Ενώ περίπου 3.000 είναι οι πολίτες που νοσούν με Δέλτα. Μάλιστα σημειώνεται πως στις ΜΕΘ καταλήγουν κυρίως ανεμβολίαστοι που έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Μόλις τελειώσει η «ουρά» της Δέλτα δεν θα υπάρχει πίεση στο σύστημα.

Οπως τόνισε στο iefimerida η ίδια κυβερνητική πηγή, με τα μέτρα που ίσχυαν έως και σήμερα «σώθηκαν τα Χριστούγεννα», ενώ δεν σημειώνεται κανένα μπρος-πίσω στη λήψη των αποφάσεων, καθώς η επιτροπή και η κυβέρνηση παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας βάσει και των νέων δεδομένων με την μετάλλαξη Ομικρον και παρεμβαίνουν όταν αυτό απαιτείται.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις