Κρήτη: Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις τρεις γυναίκες να πατάνε το panic button για να γλιτώσουν...
Κρήτη: Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις τρεις γυναίκες να πατάνε το panic button για να γλιτώσουν...

Κρήτη: Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις τρεις γυναίκες να πατάνε το panic button για να γλιτώσουν…

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη, με ανυπεράσπιστες γυναίκες να βιώνουν φρικιαστικές στιγμές στα χέρια των κακοποιητικών συντρόφων τους.

Σε τρία πρόσφατα περιστατικά, θύματα ήταν μια 32χρονη, μια 56χρονη και μια 31χρονη, που απευθύνθηκαν στις Αρχές, φοβούμενες για την ακεραιότητά τους.

Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στα Χανιά το πρωί της Τετάρτης, όταν μια 32χρονη κατέθεσε μήνυση κατά του 49χρονου πρώην συντρόφου της για απειλές και εξύβριση. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκε και κατέσχεσε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Παρά το γεγονός ότι ο 49χρονος διέθετε την απαραίτητη άδεια για το όπλο, συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας. Η 32χρονη, υπό τον φόβο εκδίκησης, ζήτησε να μεταφερθεί σε ειδική δομή προστασίας. Η υπόθεση ερευνάται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων.

Στην ίδια περιοχή, μια 56χρονη πάτησε το περασμένο Σάββατο το κουμπί πανικού στο κινητό της, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Η γυναίκα και ο πρώην σύζυγός της είχαν παρελθόν με καταγγελίες για απειλές, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση έφτασε στα όριά της, καθώς, όπως υποστήριξε, ο πρώην σύζυγος την ακολουθούσε συνεχώς, ακόμα και εκτός του νομού. Ο πρώην σύζυγος συνελήφθη και αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη.

Το κουμπί πανικού πάτησε και μια 31χρονη στο Ρέθυμνο, όταν ένιωσε ότι η ζωή της κινδύνευε. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, είχε μια έντονη λογομαχία με τον 34χρονο σύντροφό της, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε βίαιο καβγά. Ο άνδρας τη χτύπησε, προκαλώντας της φόβο για τη σωματική της ακεραιότητα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις