Προσαγωγή 21χρονου Έλληνα μέσω FBI για αδίκημα στο Instagram – Η «καυτή» συνομιλία με ανήλικη τον… έκαψε

Σε δικαστικούς μπελάδες έχει μπει ένας νεαρός 21 ετών στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς η συνομιλία του συνοδεία άσεμνων φωτογραφιών με ανήλικη στο Instagram μπορεί να τον καταστήσει κατηγορούμενο για σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου .

Η υπόθεση ξεκινά πριν από λίγο καιρό διαδικτυακά στην δημοφιλή πλατφόρμα. Ο 21χρονος συνομιλεί με μία νεαρή κοπέλα, η οποία πιθανότατα είναι στην Αμερική.

Η κοπέλα δηλώνει ότι είναι 16 ετών, επομένως ανήλικη, με τη συνομιλία μεταξύ του 21χρονου και του κοριτσιού να εξελίσσεται και να γίνεται πιο «καυτή».

Ο νεαρός ζητά αρχικά φωτογραφίες από το κορίτσι. Η μία γίνονται δύο, στη συνέχεια αυξάνονται και στην πορεία οι φωτογραφίες αυτές γίνονται πιο αποκαλυπτικές…

Η λέξη που «χτύπησε» κόκκινο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των ΗΠΑ

Μία άσεμνη λέξη που χρησιμοποιεί ο 21χρονος στη συνομιλία και παραπέμπει σε συγκεκριμένο μέρος του γυναικείου σώματος «χτυπά» κόκκινο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών .Είναι στη λίστα με τις απαγορευμένες λέξεις μέσω διαδικτύου και έδειχνε στις αμερικανικές αρχές ότι ο συγκεκριμένος χρήστης στο Ιnstagram μπορεί να παρενοχλεί σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι.

Σε χρόνο – αστραπή η Αμερικανική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υπάγεται στο FBI, απέστειλε σήμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Αθηνών. Στην συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή του παρόχου για να αποκαλυφθεί ο χρήστης που συνομιλούσε με την ανήλικη. Ο χρήστης εντοπίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο νεαρός προχώρησε σε σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου .

Από την πλευρά του, ο 21χρονος υποστηρίζει ότι ήταν μία ιδιωτική συνομιλία και ότι δεν είχε σκοπό να προξενήσει κακό στο κορίτσι .Δεν είχε σκοπό να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και δεν υπήρχε δια ζώσης επαφή, καθώς η ίδια πρέπει να ζει στο εξωτερικό .Η αποστολή των φωτογραφιών έγινε με δική της συναίνεση.

Η υπόθεση αποκαλύπτει δύο βασικά σημεία:

Τα πάντα παρακολουθούνται και οι ιδιωτικές συνομιλίες μόνο …ιδιωτικές δεν είναι .Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα