Τέμπη: Πολιτική αντιπαράθεση για το «εξαφανισμένο» βαγόνι – Τι αναφέρουν πραγματογνώμονες

Στην επιφάνεια έρχεται ξανά το θέμα με τη μεταφορά ενός βαγονιού της εμπορικής μοιραίας αμαξοστοιχίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, πράγμα που αποτέλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση. Πρόκειται για το βαγόνι που μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο Κουλούρι έπειτα από σχετικό αίτημα του εφέτη-ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη.

Το εν λόγω βαγόνι είχε ήδη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες στις 8 Μαρτίου 2023. Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες (έρευνα, φωτογράφιση, καταγραφή) και στη συνέχεια επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες του καθώς ήταν κοντέινερ με εμπορεύματα ιδιωτών και όχι σιδηροδρομικός εξοπλισμός.

Για το κατεστραμμένο πλέον κοντέινερ υποβλήθηκε αίτημα από ιδιώτες πραγματογνώμονες να εξεταστεί εκ νέου και έτσι ο ανακριτής έδωσε εντολή να μεταφερθεί και αυτό στο Κουλούρι, όχι γιατί το αναζητούσε αλλά γιατί έχει δοθεί η εντολή να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των συγγενών και να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για συγκάλυψη.

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και την επιβατική. Ο ίδιος πραγματογνώμονας τονίζει ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ – φέρει ίχνη σύγκρουσης και μπλε μπογιά από το χτύπημα με την πίσω ηλεκτρομηχανή- βρισκόταν αρκετά μακριά από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι διορισμένοι πραγματογνώμονες ορθώς θεώρησαν σημαντικά για τη σύγκρουση τα πρώτα τρία βαγόνια (επίπεδες πλατφόρμες) με τις λαμαρίνες, ενώ κράτησαν και την τέταρτη πλατφόρμα στον φυλασσόμενο χώρο στο Κουλούρι και φυσικά και τις δύο ηλεκτρομηχανές της εμπορικής.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις