Χτύπησαν πάλι οι απατεώνες με τα τροχαία

Οι συνεχείς συλλήψεις των “εισπρακτόρων” τους δεν πτοούν τα κυκλώματα των απατεώνων που συνεχίζουν να εξαπατούν ηλικιωμένους στη Νάουσα. Για μια ακόμη φορά, εξιχνιάστηκε απάτη που έγινε πριν λίγες ημέρες σε βάρος μιας ηλικιωμένης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη στον οποίο παρέδωσε χρήματα.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου είχε τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη ένας “μαϊμού γιατρός που είχε ισχυριστεί ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο, την έπεισε να παραδώσει 8.000 ευρώ στον “εισπράκτορα” που θα πήγαινε στο σπίτι της.

Τα χρήματα παρέλαβε ένας Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας και στην κατοχή του κατασχέθηκαν 350 ευρώ. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε περάσει το αυτόφωρο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. Η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Την περασμένη Κυριακή, είχε εξιχνιαστεί άλλη μια απάτη σε βάρος ηλικιωμένης κατοίκου της Νάουσας, που έγινε το μεσημέρι της 10ης Μαΐου, όταν ένας άγνωστος της τηλεφώνησε παριστάνοντας τον γιατρό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και της ζήτησε χρήματα δήθεν για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η ηλικιωμένη παρέδωσε 15.000 ευρώ στον Έλληνα “εισπράκτορα”, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Λίγες ημέρες πριν, στις 15 Ιουνίου, με κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφάλειας, συνελήφθη ένας Έλληνας που είχε πάει στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στη Νάουσα για να παραλάβει χρήματα 1.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση συγγενής της, ενώ ο συνεργός του που παρίστανε τον γιατρό είχε ζητήσει 45.000 ευρώ. Τις προηγούμενες δυο ημέρες, οι απατεώνες προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν άλλους δύο ηλικιωμένους στην ίδια περιοχή ζητώντας τους συνολικά 90.000 ευρώ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις