Άνδρας απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του – Την «έσωσε» το panic button

Άνδρας στη Θεσσαλονίκη απείλησε πως θα σκοτώσει τη συζυγό του και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν καθώς το θύμα έκανε χρήση του panic button.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας συνελήφθη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του υπό τον όρο μη προσέγγισης της παθούσας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο, όταν η ίδια με τον κατηγορούμενο συναντήθηκαν για να συζητήσουν σχετικά με τη διαδικασία του διαζυγίου που είχαν αποφασίσει από κοινού να ξεκινήσουν αφού το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί και δε ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, το ανδρόγυνο λογομάχησε, με τον κατηγορούμενο να απειλεί πως θα σκοτώσει τη σύζυγό του.

Όπως είπε η γυναίκα, κατά την κουβέντα ξέσπασε καβγάς, με τον άντρα να εκτοξεύει απειλές: «Μου είπε "θα σε σκοτώσω, εγώ είμαι τρελός και δεν έχω πρόβλημα να μπω φυλακή, θα μου το πληρώσεις ακριβά". Φοβήθηκα και εξακολουθώ να φοβάμαι γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που με απειλεί με τη ζωή μου. Μου έχει πει και μπροστά στα παιδιά ότι θα με σκοτώσει».

Τότε είχε αποφασίσει να απευθυνθεί στην Αστυνομία, εγκαθιστώντας στο κινητό της τηλέφωνο την εφαρμογή panic button, ενώ ο άντρας είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να μην την προσεγγίζει, τον οποίο φαίνεται ότι παραβίασε λίγες μέρες αργότερα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του χαρακτήρισε ψέμματα όσα καταγγέλλει η γυναίκα και τόνισε πως το μόνο που επιθυμεί είναι να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του και να πάρει διαζύγιο. Όσον αφορά το περιστατικό για το οποίο καταδικάστηκε είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να απειλήσει τη γυναίκα, λέγοντας ότι πήγε για να κοιμηθεί στο σπίτι όπου ζούσε μέχρι πρότινος ώστε την επομένη το πρωί να μεταβεί στη δουλειά του.

Την ενοχή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε κατ' επανάληψη τρόμο και ανησυχία στο θύμα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα