Παραδίδεται το πρώτο τμήμα της πλατείας Ελευθερίας – Δείτε βίντεο και εικόνες

Στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 26/6, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, παρακολουθώντας τις τελευταίες εργασίες πριν την παράδοση σε χρήση του πρώτου αναπλασμένου τμήματός της.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, μίλησε με τον ανάδοχο και εργαζομένους στο έργο και σε δήλωσή του ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην πλατεία Ελευθερίας με τη νέα της διαμόρφωση στο κομμάτι το οποίο θα παραδοθεί σε δημόσια χρήση από αύριο. Πρόκειται περίπου για τη μισή από την πλατεία, που τελειώνει με τη φύτευση της η οποία ολοκληρώνεται τις ώρες αυτές.

Το έργο βεβαίως συνεχίζεται και αφορά στο υπόλοιπο της πλατείας, όπως επίσης και στη διαμόρφωση των πλευρικών τμημάτων, δηλαδή της πλατείας Καζαντζάκη και του μέρους το οποίο βρίσκεται από τη μεριά της Λ. Δικαιοσύνης. Αυτά τα κομμάτια επίσης βρίσκονται σε τμηματική παράδοση, η πλατεία Καζαντζάκη η οποία ενοποιεί το χώρο με το Πάρκο Γεωργιάδη θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Τα υπόλοιπα κομμάτια θα έρθουν μετά και το τελευταίο το οποίο θα γίνει είναι αυτό το οποίο αφορά τα ίδια τα καταστήματα. Ο λόγος για τον οποίον έχουν προβλεφθεί οι εργασίες με αυτή τη σειρά είναι η μέγιστη χρηστικότητα και η λιγότερη όχληση. Λαμβάνουμε προφανώς υπόψη και τη χρήση των καταστημάτων έτσι ώστε για όλο το καλοκαίρι να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και πλέον μέσα στο φθινόπωρο να γίνουν οι εργασίες που τα αφορούν.

Αλλά εντωμεταξύ θα έχουν παραδοθεί μεγάλα κομμάτια της πλατείας από τη μεριά που έχει την γενική κοινή χρήση και ελπίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα αρέσει στους Ηρακλειώτες και κυρίως θα το νιώσουν ότι βελτιώνει τις συνθήκες της κυκλοφορίας τους και συνεπώς θα το υποδεχθούν σαν ένα έργο που συμβάλλει στην ποιότητα ζωής στην πόλη μας.».

Αναφερόμενος στους πυλώνες φωτισμού της πλατείας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Οι πυλώνες όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ακόμα και αν δεν είμαστε ειδικοί, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη των ειδικών και την έχουμε, πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Οι πυλώνες θα απομακρυνθούν διότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας το οποίο δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει.».

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του έργου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στην πρώτη παράδοση αλλά και στην επόμενη προτεραιότητα που είναι το τμήμα της πλατείας Καζαντζάκη, όπου επίσης υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και πρέπει να ανοίξει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και επεσήμανε: «Το επόμενο χρονοδιάγραμμα θα είναι μετά τις 20 Σεπτέμβρη όπου ο ανάδοχος του έργου θα μπει στο τμήμα των καταστημάτων και μπροστά στην Περιφέρεια Κρήτης και παράλληλα θα ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Νοέμβρη που είναι το βασικό μας χρονοδιάγραμμα, το σύνολο της πλατείας Ελευθερίας.

Από κει και πέρα δύο μικρές παρεμβάσεις, μπροστά στην Αστόρια αλλά και η διασύνδεση της πλατείας με το Πάρκο Γεωργιάδη θα ολοκληρώσει το έργο το οποίο εκτιμούμε ότι θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου έχοντας πιέσει τα χρονοδιαγράμματα με γρήγορους ρυθμούς. Ανταποκρίνεται τόσο η Υπηρεσία όσο και ο ανάδοχος του έργου. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Να τρέξουμε το έργο, να πετύχουμε τα χρονοδιαγράμματα για ένα έργο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου και εκτελείται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.».

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα