Κρήτη: Τι ήταν τελικά το παράξενο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό του Ηρακλείου (pics)

Σήμερα στην Κρήτη, πολλοί κάτοικοι από διάφορες περιοχές του νησιού, από τα ανατολικά μέχρι τα δυτικά, ανέφεραν την εμφάνιση ενός ασυνήθιστου φωτός στον κατακάθαρο ουρανό.

Κρήτη: Ένα περίεργο φαινόμενο εμφανίστηκε στον ουρανό του Ηρακλείου και Χανίων – Δείτε εικόνες

Το φως αυτό, που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, φαινόταν να «σπρώχνει» ή να κινείται μέσα σε ένα σύννεφο. Όταν τελικά εξαφανίστηκε, άφησε πίσω του ένα πράσινο «σύννεφο», προκαλώντας έκπληξη και περιέργεια στους παρατηρητές.

Λήξη συναγερμού, όμως, για όσους ανησύχησαν ή εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα. Σύμφωνα με εξειδικευμένες πηγές και όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ομάδα «Μετεωκρήτες», το φαινόμενο πιθανότατα οφείλεται στον πύραυλο της SpaceX, συγκεκριμένα στη δεύτερη βαθμίδα του, από την αποστολή Starlink 10-2. Αυτή η αποστολή είχε ως στόχο την τοποθέτηση δορυφόρων Internet σε τροχιά και εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ στις 20:15 ώρα Ελλάδος.

Το πρώτο πέρασμα του πυραύλου πάνω από την Ελλάδα διέσχισε το Αιγαίο με νοτιοανατολική κατεύθυνση, δημιουργώντας το εντυπωσιακό φως που παρατηρήθηκε. Περίπου μία ώρα αργότερα, το δεύτερο πέρασμα του πυραύλου φαίνεται να διέσχισε τον ουρανό της Κρήτης με κατεύθυνση προς την ανατολή, αφήνοντας πίσω του το χαρακτηριστικό πράσινο ίχνος.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις