Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, στο Λύκειο Μοχού, όπου φοιτούσε η άτυχη Νικολέτα, η οποία έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ.

Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή, η Νικολέτα βρισκόταν στο σχολείο και έδινε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε το γραπτό της και έφυγε νωρίτερα, χωρίς να δώσει κανένα σημείο ζωής. Το κινητό της τηλέφωνο ήταν κλειστό όσο την έψαχναν οι γονείς.

Υπάρχει μαρτυρία ότι είδε το κορίτσι να πέφτει από τη γέφυρα. Οι γονείς και η αδελφή της Νικολέτας θεωρούν ότι δεν αυτοκτόνησε και ψάχνουν να βρουν την αλήθεια.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου επεσήμανε σε ανακοίνωση πως «οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για την έλλειψη παιδοψυχιάτρων και ψυχολόγων στα σχολεία.

Διεκδικούμε να καλυφθούν Άμεσα όλα τα κενά προσωπικού στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Κάτω τα χέρια από τις Δημοκρατικές Συλλογικές Κατακτήσεις. Καμία Ποινικοποίηση της εκπαιδευτικής πράξης

Καλούμε το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε να καταδικάσει τη διενέργεια της «ιδιότυπης»(!) Ε.Δ.Ε που συνιστά διοικητική πράξη ενοχοποίησης του συλλόγου διδασκόντων και να διεκδικήσει να σταματήσει αυτό το αντιδραστικό μετρό.

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των σχολείων και των μέτρων ποινικοποίησης της σχολικής ζωής (ενοχοποίηση των συλλογών-πλατφόρμα… κατάθεσης των μαθητών κλπ).

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα