Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης, για τη νομιμότητα διάθεσης αλκοολούχων ποτών!

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την καταπολέμηση της παράνομης παραγωγής και διακίνησης μη κανονικών και νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε./ Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, προχώρησε σε σειρά ελέγχων από τις 10 Ιουνίου έως τις 15 Ιουνίου.

Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν σε διάφορες επιχειρήσεις όπως αποστακτήρια, ποτοποιίες, επιχειρήσεις διακίνησης αλκοολούχων ποτών (κάβες), και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στις τουριστικές περιοχές των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Σημαντικό εύρημα ήταν ο εντοπισμός ενός παράνομου αποστακτηρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας στο Ηράκλειο, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα, σε διαμορφωμένο χώρο σε σπίτι στις 11 Ιουνίου. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την παράνομη παραγωγή και διακίνηση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν δώδεκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα κατάστημα ποτοποιίας-οινοποιίας και ένα αποστακτήριο. Από τα καταστήματα αυτά λήφθηκαν δείγματα αλκοολούχων προϊόντων, τα οποία στάλθηκαν στη Χημική Υπηρεσία Ηρακλείου για ανάλυση, προκειμένου να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση και να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η νομιμότητά τους.

Οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης και συνεχιζόμενης προσπάθειας που στοχεύει να αποτρέψει την κατανάλωση και τη διακίνηση λαθραίας αλκοόλης και νοθευμένων ποτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με σκοπό τη συλλογή περαιτέρω αποδεικτικών στοιχείων και τη διεύρυνση των ερευνών σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις