Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια – Σηκώθηκαν πυροσβεστικά ελικόπτερα – Βίντεο και φωτογραφίες

Σε ύφεση είναι σήμερα η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Ακούμια του δημου Αγίου Βασιλείου, μετά την ολονύχτια μάχη της δύναμης της πυροσβεστικής με τις φλόγες.

To μέτωπο έχει έκταση δύο χιλιομέτρων νοτιανατολικά από τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, και έχει κάψει χορτολιβαδική κυρίως έκταση.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού.

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα 50 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες και 150 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στο σημείο

Λίγο πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Όπως τόνισε το πρωί της Τετάρτης στο GOODNET, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας στο νομό Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρης η επιχείρηση της  πυρσβεστικής ήταν γιγάντια προκειμένου να ελεγχθεί η φωτιά. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν κάτοικοι και επισκέπτες από τα σπίτια τους

Ο ίδιος τόνισε ότι η σημερινή μέρα προβλέπεται δύσκολη λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Δείτε φωτογραφίες από το GOODNET:

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια – Σηκώθηκαν πυροσβεστικά ελικόπτερα - Βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια – Σηκώθηκαν πυροσβεστικά ελικόπτερα - Βίντεο και φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις