Σε μεγάλη πίεση Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ - Η πληρότητα στο 100% σε πολλές κλινικές
Σε μεγάλη πίεση Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ - Η πληρότητα στο 100% σε πολλές κλινικές

Σε μεγάλη πίεση Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ – Η πληρότητα στο 100% σε πολλές κλινικές

Οι εφημερίες στο Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου βρίσκονται στα όριά τους, καθώς η αυξημένη θερμοκρασία και η γενική κίνηση ασθενών έχουν προκαλέσει υπερβολική πίεση στα νοσοκομεία.

Η πληρότητα στις κλινικές, ιδιαίτερα στις παθολογικές, έχει ξεπεράσει το 100%, κάνοντας την κατάσταση κρίσιμη.

Σήμερα, η εφημερία στο Βενιζέλειο αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ δεν αποκλείονται περιστατικά θερμοπληξίας.  Η εικόνα αυτή απεικονίζει την πίεση που υφίστανται οι υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς ντόπιοι και τουρίστες χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δέχεται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που περιμένουν για ώρες να εξεταστούν, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανυπομονησίας και της έντασης μεταξύ των ασθενών. Τα περιστατικά ποικίλλουν, από τροχαία ατυχήματα και σοβαρά παθολογικά προβλήματα, μέχρι γαστρεντερίτιδες και αναπνευστικές λοιμώξεις. Την ίδια στιγμή, καταγράφεται επίσης αύξηση στα περιστατικά κορωνοϊού, προσθέτοντας επιπλέον φόρτο στο ήδη κορεσμένο σύστημα υγείας.

Η κατάσταση απαιτεί άμεση και συντονισμένη αντίδραση, ώστε να διαχειριστεί την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν την αναγκαία φροντίδα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις