«Σκούπα» στο ΠΑΣΟΚ – «Παίζεται» η ηγεσία Ανδρουλάκη;

Πολλά επιφανή στελέχη εκφράζουν αντιδράσεις έναντι της ερμηνείας που έδωσε ο Ανδρουλάκης για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η δήλωση περί "περίπου κερδίσαμε", που ουσιαστικά ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη, δεν συγκεντρώνει ομοφωνία. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι: πρώτον, το ΠΑΣΟΚ υπέστη ήττα από τον Κασσελάκη και δεύτερον, τα ποσοστά του παρέμειναν στα ίδια.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε, πώς, και από ποιους θα θεσπιστεί ένα κρίσιμο αίτημα: η διευθέτηση του θέματος της ηγεσίας εντός του κόμματος, με την επιτάχυνση της διαδικασίας εκλογής ενός νέου αρχηγού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σαφής προοπτική για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Κορυφαίοι παράγοντες εκφράζουν την άποψη ότι, παρόλο που ο Μητσοτάκης υπέστη ορισμένες απώλειες, το ΠΑΣΟΚ επηρεάστηκε εξίσου αρνητικά, ενώ το αποτέλεσμα έφερε στο προσκήνιο διάφορες σκέψεις και αναλύσεις από διαφορετικούς ρόλους στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Οι αντιδράσεις διαφόρων επιφανών στελεχών αντικατοπτρίζουν τη διαφορετική τους άποψη σχετικά με την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η θητεία του Ανδρουλάκη λήγει τον Δεκέμβριο του 2025, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση μέχρι τότε. Μια διακυβερνητική κρίση ή ακόμα και η ανοιχτή αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών της ηγεσίας μπορεί να είναι αναγκαία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις