Ευρωεκλογές: Ποια είναι η Μαρία Ζαχαριά που κέρδισε θέση στην Ευρωβουλή

Η Πλεύση Ελευθερίας κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην Ευρωβουλή, έχοντας μάλιστα βάλει την εκλεκτή του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την Μαρία Ζαχαριά η όποια έχει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα δραστηριότητα.

Η ίδια είναι Γενική Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά, αλλά και Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς είναι και υπεύθυνη του Τομέα Εργατικών του κόμματος και εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.

Είναι επίσης ιδρύτρια της Κοινοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας- όχι λιμάνι στην Πειραϊκή» και μέλος της κίνησης πολιτών “Ενεργοί πολίτες της Πειραϊκής».

Εδώ και 30 χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας. Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείται και εκλέγεται ως συνδικαλίστρια και όπως τονίζει η ίδια συμμετέχει ενεργά στο εργατικό κίνημα, τις διεκδικήσεις των εργατικών-κοινωνικοπολιτικών αιτημάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα με τα προβλήματα από το λιμάνι που πλήττουν όλους τους παραλιμένιους δήμους της Περιφέρειας Πειραιά, με την περιβαλλοντική μόλυνση και την διεκδίκηση ελεύθερων χώρων αναψυχής για τους πολίτες.

Παράλληλα, είναι μέλος του κινήματος #EUforAnimals και στον προεκλογικό της αγώνα έχει δώσει έμφαση στο να γίνει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την τήρηση των δικαιωμάτων όλων των ζώων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πολιτική - Τελευταία Νέα