Ανασχηματισμός: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση – Θέμα λίγων ωρών – Ποια ονόματα ακούγονται

Μετά τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπλακεί σε εντατικές συναντήσεις από το βράδυ της Κυριακής, αρχικά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς και συνεχίζοντας σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συσκέψεις αυτές έχουν ως στόχο να δώσουν απάντηση στα μηνύματα που έστειλαν οι ψηφοφόροι μέσω της κάλπης και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Η Χριστίνα Κοραή, σε ρεπορτάζ της στο MEGA, αναφέρει ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι ζήτημα που θα δρομολογηθεί σύντομα, με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της Κυριακής. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται προς ριζικές αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Στην πρόσφατη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κόμμα δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει στις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών στην Ελλάδα. Υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερη δουλειά, λιγότερες αδυναμίες και μεγαλύτερη προσπάθεια, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τρία χρόνια χωρίς εκλογές μπροστά τους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας.

Για να διαχειριστεί τις άμεσες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη αύριο, Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αλφα. Εάν ο ανασχηματισμός ολοκληρωθεί έως τότε, ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις νέες επιλογές του και θα εξηγήσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsbomb.gr, οι αλλαγές που αναμένονται θα εστιάσουν κυρίως σε υπουργεία που ασχολούνται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιθανές αλλαγές περιλαμβάνουν την απομάκρυνση υπουργών που ευθύνονται για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την ενίσχυση εκείνων που έχουν επιδείξει αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους, όπως οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Δένδιας, Σοφία Ζαχαράκη και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ονόματα που κυκλοφορούν ως πιθανοί νέοι υπουργοί είναι αυτά των Τάκη Θεοδωρικάκου και Θάνου Πλεύρη, ενώ αναμένονται εξελίξεις ακόμα και τις επόμενες ώρες, καθώς η διαδικασία ανασχηματισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις