Νίκος Αναδιώτης: «Δεν ξέρω ούτε την οδό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Δεν έχω τόση χαρά όσο νομίζουν κάποιοι»

Ένας από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που εξελέγησαν, την Κυριακή (09/06), κατά τις ευρωεκλογές 2024, είναι ο ηθοποιός, Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα της Νίκης.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Tlive» του ALPHA, ο Νίκος Αναδιώτης είπε: «Δεν έχω καταλάβει την επιτυχία μου στις ευρωεκλογές 2024. […] Είδα μία κάρτα, η οποία δεν με εκφράζει προσωπικά. Κατά λάθος, μπήκε και η Νίκη σε κάποια κόμματα που θεωρούνται ακροδεξιά. Δεν θα με καλούσες εδώ, δεν θα ήμουν εδώ αν πίστευες ότι είμαι ένας εκπρόσωπος ενός ακροδεξιού κόμματος. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου των άκρων».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, έχω πει για την ομοφυλοφιλική πράξη, όπως θεωρώ και για την ετεροφυλοφιλική πράξη. Εγώ σε αυτό πιστεύω. […] Αμάρτανα. Εγώ δεν ρίχνω κανέναν λίθο και εξακολουθώ να είμαι αμαρτωλός. Δεν είναι η μοναδική αμαρτία, υπάρχουν και χειρότερες».

Στην επισήμανση της Τατιάνας Στεφανίδου πως έχει δηλώσει ότι «τώρα θα μάθει πως λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ο Νίκος Αναδιώτης απάντησε ως εξής: «Ξέρει κάποιος που δεν έχει πάει εκεί, πώς λειτουργεί; Στη θεωρία όλοι μπορούμε να απαντήσουμε. Ούτε την οδό δεν ξέρω. Θα έπρεπε; Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα τι έχω να προσφέρω στην Ευρωβουλή. Θα ήταν ένα ψέμα. Ο λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με τη Νίκη, ήταν για να βοηθήσω το ίδιο το κίνημα πρωτίστως».

Νίκος Αναδιώτης: «Δεν έχω τόση χαρά όσο νομίζουν κάποιοι»

Εν συνεχεία, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής της Νίκης τόνισε πως «δεν του αρέσει η μοναξιά». Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναδιώτης δήλωσε: «Δεν είχα ως προτεραιότητα να βάλω το δικό μου πρόσωπο να φτάσει στις Βρυξέλλες. Ήμουν εξαρχής ξεκάθαρος σε αυτήν την τοποθέτησή μου. Δεν έχω τόση χαρά όσο νομίζουν κάποιοι. Δεν μου αρέσει η μοναξιά, θα προτιμούσα να έχουν βγει δύο ονόματα από το ψηφοδέλτιο. Ας ήταν ένας άλλος με έναν άλλον».

Όπως είπε ο Νίκος Αναδιώτης, προτεραιότητά του θα είναι τα πολιτιστικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τα εθνικά θέματα εκ μέρους της Νίκης. «Δεν μας αρέσει η συγκεκριμένη ταυτότητα που έχει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη», είπε ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής της Νίκης και πρόσθεσε: «Έχουν πάψει να αναγνωρίζονται και να αξιώνονται τα έθνη-κράτη». Μάλιστα, ο ίδιος τάχθηκε κατά των ανοιχτών συνόρων προς τρίτους – όχι μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών – προτάσσοντας «έναν πιο σωστό έλεγχο» στους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Νίκος Αναδιώτης είπε «ναι» στον διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά επεσήμανε τη σημασία τακτικών ενημερώσεων για το τι συζητείται ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις