Ευρωεκλογές 2024: Tι ώρα θα ξέρουμε το νικητή

Στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να γίνει γνωστό το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ γύρω στις 21:00 αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ίσως για μικρότερα κόμματα να χρειαστεί παραπάνω ώρα για να υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Σχετικά με την επιστολική ψήφο, έληξε στις 3 Ιουνίου η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ κάποιοι φάκελοι παραδόθηκαν και την επομένη στις εν λόγω εταιρείες με την προϋπόθεση ότι παραδόθηκαν εμπρόθεσμα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η διορία

Όπως είπε ο κ. Μπαλέρμπας, αυτό αφορά όσους έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς για τους απόδημους έχει παρέλθει από καιρό η διορία.

Τόνισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα μπορέσουν να ψηφίσουν διά ζώσης σε εκλογικό τμήμα την Κυριακή, αναφέροντας ότι μετά τις 17:00 του Σαββάτου, όσοι δεν έχουν επιστρέψει την απαντητική επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα λάβουν ένα μήνυμα από το ΥΠΕΣ ότι θα εκδοθεί ειδικός εκλογικός αργότερα το Σάββατο και ότι βάσει αυτού, από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Ο κ. Μπαλέμπας επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές.

Σημείωσε ακόμη ότι θα βγαίνει άκυρο το ψηφοδέλτιο στην επιστολική ψήφο, όταν δεν υπάρχουν στον φάκελο στοιχεία ταυτοποίησης ή άλλα απαιτούμενα έγγραφα. Απαντώντας σε ερωτήματα, είπε ότι «υπάρχουν 237 εκλογικά τμήματα για την επιστολική ψήφο, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όλα και ανά περιφέρεια, δηλαδή θα έχουμε αποτελέσματα επιστολικών ψήφων Α' Αθηνών κοκ».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις