Κρήτη: Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα για τις διαβάσεις πεζών

Σε μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ασφάλειας, οι διαβάσεις πεζών σε σχολεία της Σητείας αποκτούν νέα μορφή, φιλικότερη προς τους μαθητές και τους δημότες.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, όπου οι πρώτες ανανεωμένες διαβάσεις πεζών έχουν ήδη κατασκευαστεί και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Οι νέες διαβάσεις πεζών είναι διακοσμημένες με σχέδια που συνδέονται με το σχολικό περιβάλλον, όπως μολύβια που οδηγούν με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές κατά την έξοδό τους από το σχολείο. Αυτή η δημιουργική προσέγγιση έχει σκοπό να κάνει τους μαθητές να νιώθουν πιο ασφαλείς και να δίνει ένα ευχάριστο και εκπαιδευτικό στοιχείο στο περιβάλλον τους.

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, κ. Νίκος Φυγετάκης, τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας οι πολίτες να δείχνουν ευαισθησία και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Ιδιαίτερα, είναι σημαντικό να δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άνετη κίνησή τους στους δρόμους της πόλης.

Η αναβάθμιση των διαβάσεων πεζών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και προσβάσιμου αστικού περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες. Οι βελτιώσεις στις διαβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης, καθιστώντας τις οδικές μετακινήσεις πιο ασφαλείς και φιλικές για τους κατοίκους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς οι μικρές, στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ενθαρρύνοντας την υπεύθυνη και προσεκτική οδήγηση και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις