Παραλίες: "Έπεσαν" οι πρώτες "καμπάνες" για παρανομίες

Κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διαπίστωσε ότι στην παραλία Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, δημιουργήθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα ενώ υπάρχουν παραβάσεις στον αιγιαλό. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση η οποία και πέρυσι είχε προβεί σε ανάλογες πρακτικές.

Στην Νάξο ήδη από πολύ νωρίς έκαναν την εμφάνισή τους πάλι τα έπιπλα στην παραλία. Όλο τον χειμώνα οι εγκαταστάσεις, κατασκευές, πάσσαλοι, είχαν μείνει, δήλωσε η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες». Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει από τις κτηματικές υπηρεσίες του δημοσίου η διερεύνηση τουλάχιστον 1.900 καταγγελιών που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής myCoast.

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε. Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Οι καταγγελίες για καταπατήσεις παραλιών και παράνομα ομπρελοκαθίσματα ξεπερνούν τις 1.900 στην εφαρμογή myCoast την οποία άνοιξαν περισσότεροι από 30.000 πολίτες . Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά την Αττική και την Χαλκιδική. Διερευνάται ωστόσο για το πόσες ευσταθούν καθώς φαίνεται πως κάποιοι έκαναν καταγγελίες δοκιμαστικά.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα